• امروز : پنجشنبه, ۷ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 27 March - 2025
کل 680 امروز 5
0
4

کتاب «راهنمای مدیریت خطرپذیری در برنامه ریزی کاربری زمین» منتشر شد

  • کد خبر : 1591
  • ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۹:۵۷
کتاب «راهنمای مدیریت خطرپذیری در برنامه ریزی کاربری زمین» منتشر شد

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، کتاب راهنمای مدیریت خطرپذیری در برنامه ریزی کاربری زمین منتشر شد. مجری این کتاب فاطمه دهقان فاروجی است و علی بیت اللهی، معصومه سلیمانی، مرتضی مهدوی و الهام ضابطیان در محتوای آن همکاری داشته اند. این کتاب از مجموعه کتاب‌هایی است که توسط مرکز تحقیقات راه، […]


به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، کتاب راهنمای مدیریت خطرپذیری در برنامه ریزی کاربری زمین منتشر شد. مجری این کتاب فاطمه دهقان فاروجی است و علی بیت اللهی، معصومه سلیمانی، مرتضی مهدوی و الهام ضابطیان در محتوای آن همکاری داشته اند. این کتاب از مجموعه کتاب‌هایی است که توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منتشر شده است.

در حال حاضر، موضوع برنامه‌­ریزی کاربری زمین به عنوان یکی از اقدامات مهم در زمینه مواجهه با بحران­‌ها و به ویژه کاهش خطرپذیری مورد توجه قرار گرفته است. در اقدامات مهم برنامه‌­ریزی شهری نظیر مدیریت کاربری زمین تغییرات اساسی صورت گرفته است. در این تغییرات مساله خطرپذیری و مولفه‌­های مرتبط با آن در فرایندهای برنامه‌­ریزی کاربری زمین برجسته شده است که می­‌تواند به کاهش خطرپذیری شهرها و المان­‌های آن منجر شود و تاثیر بسیار زیادی در تاب­­‌آوری شهری داشته باشد.

پرداختن به موضوع برنامه‌­ریزی کاربری زمین مبتنی بر خطرپذیری برای دستیابی به ارتقا پایدار شهری ضروری به نظر می­‌رسد. به همین منظور فرایند برنامه­‌ریزی کاربری زمین باید با محوریت ریسک یا خطرپذیری برنامه‌­ریزی شود و از این حیث مورد بازبینی قرار گیرد.

مستندات موجود در سطح جهانی نشان می‌­دهد تلاش‌­ها و اقدامات زیادی برای ترغیب الحاق اطلاعات ریسک در فرایند برنامه­‌ریزی کاربری زمین و افزایش سطح آگاهی در راستای حمایت از تغییرات سیاسی و جریان‌سازی آن در فرآیندهای مدیریت شهری متمرکز شده است.

در سال­های اخیر، برخی از سـیاست‌­ها و اسـتراتژی‌­های منطقه­‌ای به ویژه سند کاهش خطرپذیری سندای بر این موضوع متمرکز شده است. این موضوع در سه اولویت از چهار اولویت این سند به طور مستقیم و در یک اولویت آن به صورت غیرمستقیم مورد تاکید است.

در این پژوهش پس از بررسی نمونه‌های موردی، نکات کلیدی برای طراحان و برنامه‌ریزان شهری تشریح شده است و سپس ساختار راهنما و چگونگی استفاده از آن معرفی شده است و در نهایت بر اساس بررسی نمونه‌های موردی و فرآیند برنامه‌­ریزی کاربری زمین بانک توسعه آسیا و نیز مدل الحاق مدیریت خطرپذیری در برنامه‌­ریزی کاربری زمین مرکز آمادگی بحران آسیا، مدل مفهومی و بومی برای الحاق مدیریت خطرپذیری در فرآیند برنامه­ریزی کاربری زمین تعیین و ترسیم شد.

منبع:
1- پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی – مسکن و شهرسازی

لطفا به این صفحه امتیاز دهید

0 / 3

رتبه صفحه شما:

لینک کوتاه : https://igupa.ir/?p=1591

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آماده سازی اداره كل راه و شهرسازي استان خراسان رضوي اداره كل راه و شهرسازي استان خراسان شمالي اداره كل راه و شهرسازي استان خوزستان اداره كل راه و شهرسازي استان فارس اداره كل راه و شهرسازي استان گلستان اداره كل راه‌و‌شهرسازي استان اصفهان اداره کل راه و شهرسازی استان تهران اداره کل راه و شهرسازی استان سمنان اینفوگرافیک بازآفرینی شهری بافت فرسوده تامین زمین در طرح نهضت ملی مسکن جوانی جمعیت خراسان شمالی دهه فجر 1403 رادیو تلویزیون راهسازی سازمان ملی زمین و مسکن سازمان نظام مهندسی سایت 205 هکتاری سمنان سید محمد حسینی شرکت بازافرینی شهری ایران شرکت عمران شهرهای جدید شهرام ملکی شهر جدید گلبهار شوراي عالي شهرسازی و معماري ايران طرح نهضت ملی مسکن عبدالرضا گلپایگانی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران عکس - گزارش تصویری غلامرضا کاظمیان فرزانه صادق وزیر راه‌وشهرسازی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی مسکن - خانه مسکن مردم مصوبه شورای عالی شهرسازی معاونت شهرسازي و معماري نبیان مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن نهضت ملی مسکن نوروز 1404 وحید داعی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی وزارت راه و شهرسازي وزارت راه و شهرسازی پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی کمیسیون ماده 5