سوم خرداد در حافظه و تاریخ ایران اسلامی جلوهگر مقاومت، عزت و بازسازی است؛ روزی که اراده پروردگار منان بر آن بود که خونینشهر به دست مردم دلیر و رزمندگان اسلام از اشغال متجاوزان آزاد شود. امروز همان روحیه جهادی و عزم ملی که خرمشهر را آزاد کرد در افتتاح بیش از ۵۹ هزار پروژه مسکن، شهرسازی، حملونقل و هواشناسی به ارزش ۹۴ همت سرمایهگذاری داخلی، ۱۱۹ میلیون دلار و ۳۹ میلیون یورو سرمایهگذاری خارجی با حضور رئیس جمهور و وزیر راه و شهرسازی تجلی یافت.
پیام افتتاح پروژههای حملونقل؛ مسیر پیشرفت ادامه دارد
امروز مهندسان و نیروهای توانمند خانواده بزرگ راه و شهرسازی با همدلی و همکاری به تأسی از رزمندگان در عملیات بیتالمقدس که خرمشهر را به آغوش میهن بازگرداندند، شبکه حمل و نقل کشور را متحول کردهاند. افتتاح ۴ هزار و ۲۱۹ پروژه راهسازی، ریلی و هوایی به نشانهی حرکت در مسیر مقاومت و سازندگی است که با خون شهیدان خرمشهر پا گرفته است.
در این روز بزرگ یادآوری شد که آزادسازی خرمشهر تنها بازپسگیری یک شهر نبود، بلکه آغازگر همتی جمعی برای بازسازی ایران بود. وزارت راه و شهرسازی برای بزرگداشت این مناسبت ملی، پروژههای حمل و نقلی را به ارزش ۵۸ همت با سرمایهگذاری داخلی، ۱۱۹ میلیون دلار و ۳۹ میلیون یورو مشارکت خارجی افتتاح کرد و این رویداد نشاندهندهی عزم راسخ برای پیشرفت و عدم توقف در برابر تحریمهاست.
صبح امروز، هنگامی که رئیس جمهور دستور الحاق ۹ فروند شناور جستوجو و نجات و ۴ فروند شناور یدککش به ناوگان دریایی به صورت نمادین در خرمشهر و آبادان را صادر کرد، موجی از شادی در میان مردم جاری شد. افتتاح پروژههای بندری در مجموع به ارزش ۳۲.۲ میلیون یورو و ۸۸ میلیارد تومان بیانگر خوداتکایی و حرکت در مسیر پیشرفت است.
هوشمندسازی سیستمهای حمل و نقل هوایی
آغاز فعالیت نخستین تاکسی هوایی در فرودگاه بینالمللی پیام همزمان با صدور پیام ویدئو کنفرانسی مسعود پزشکیان امید داد که به سوی آبادانی گام برداشتیم و خطوط هوایی کرج – قزوین با افزودن سه فروند پرنده MSSR به ارزش۱.۵ همت متحول میشود.
تأثیر نگاه جهادی فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی به همراه تلاش بیوقفه نیروهای متعهد و خوش فکر مجموعهی راه و شهرسازی در تحقق این دستاوردها به ویژه الحاق ۲ هواپیما به همراه خرید، تجهیز و آمادهسازی ۱۱ دستگاه موتور هواپیما به ارزش ۱۱۹ میلیون دلار در ناوگان هوایی کشور را نباید دستکم گرفت.
درسی که خانواده راه و شهرسازی از مقاومت سازنده آموخته در توسعهی جادههای ایمن و گسترش ریلهای پیشرفت به ثمر نشسته است. بهرهبرداری از ۸ پروژه ریلی در قالب احداث واریانت، تجهیز بلاک و فاز تکمیلی بندر خشک ریلی آپرین به ارزش ۴.۵ همت را میتوان مثال زد و اینکه افتتاح ۲۹ کیلومتر خط آهن سالار – شاد مهر خنده بر لب مردمان کاشمر در شمالشرقی ایران زمین نشاند.
جذب سرمایهگذاری خارجی و توسعه همکاریهای بینالمللی
ارادهای که دیروز برای دفاع از خرمشهر میجنگید، امروز ایران را به سوی قلههای ترقی پیش میبرد و پیام روشن و صریحی دارد. اینکه خوزستان فراموش نشده است و عدالت منطقهای با افتتاح ۱۰ پروژه فرودگاهی نظیر رادارهای نظارتی و کنترل ترافیک هوایی و نیز پروژههای توسعه فرودگاهها به ارزش ۶.۹ میلیون یورو و ۳۴۸ میلیارد تومان محقق میشود. مطمئناً بهرهبرداری از اولین رادار S MODE – MSSRساخت ایران در فرودگاه آبادان امنیت پروازها را بهبود میبخشد.
اثربخشی این پروژههای حملونقلی در توسعهی ملی را باید از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ارزیابی کرد. افتتاح ۲۴ کیلومتر آزادراه و نیز ۱۳۴ کیلومتر احداث باند دوم، بزرگراه و راه اصلی در کل به ارزش ۵.۲ همت را باید فراتر از پروژههای راهسازی دید چرا که توسعهی زیرساختهای حمل و نقل زمینی به کاهش ترافیک، تسهیل جابهجایی کالا و مهمتر از به صیانت از جان هموطنان کمک میکند. همچنین افتتاح ۴ هزار و ۱۶۱ پروژه راهداری از قبیل رفع نقاط پرحادثه، احداث پل، اجرای روشنایی، بهسازی و تعریض محورها به ارزش ۲۹ همت را باید به پروژههای بخش حملونقل جادهای افزود.
پیشرفت در فرایندهای ایستگاهی اقلیمشناسی، بارانسنجی، سینوپتیک و مرکز کالیبراسیون شرق کشور نیز با افتتاح ۲۰ پروژه هواشناسی به ارزش ۸۵.۵ میلیارد تومان محسوس خواهد بود.
اجرای این حجم از پروژهها به صورت مستقیم و غیرمستقیم باعث ایجاد فرصتهای شغلی در بخشهای مهندسی، ساختوساز و خدمات حملونقل شده و آثار این دستاوردها را در کاهش هزینههای لجستیکی و افزایش بهرهوری اقتصادی خواهیم دید.
منبع:
1- پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی – مسکن و شهرسازی