به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، تقی رضایی، عضو هیئتمدیره سازمان ملی زمین و مسکن، در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر با موضوع مشوقهای اقتصادی در قانون جوانی جمعیت با اشاره به اقدامات گسترده این سازمان در اجرای قانون جهش تولید مسکن اظهار کرد: سازمان ملی زمین و مسکن بهعنوان بازوی اجرایی وزارت راه و شهرسازی و صندوق زمین دولت، از آغاز اجرای این قانون تاکنون بیش از ۴۶ هزار هکتار از اراضی خود را به طرحهای مختلف از جمله نهضت ملی مسکن، مسکن اقشار ویژه، قانون مسکن محرومان و همچنین قانون جوانی جمعیت اختصاص داده است.که با احتساب شهرک های مصوب این میزان افزایش خواهد داشت.
وی با بیان اینکه این حجم از اراضی تمام دارایی سازمان بوده، افزود: این میزان زمین زمینهایی بودند که شرایط مناسب برای بارگذاری سکونت را داشتند و در کارگروههای تخصصی استانی به تصویب رسید و بیش از یک میلیون و ۶۶۳ هزار واحد را پوشش میدهند. در موضوع قانون جوانی جمعیت نیز از همین اراضی استفاده شده و فرآیند واگذاری زمین رایگان از مهر ۱۴۰۰ آغاز شده است.
رضایی با اشاره به راهاندازی سامانه تم بهعنوان مرجع ثبتنام متقاضیان گفت: تاکنون ۲۸۱ هزار و ۱۲۷ متقاضی تایید نهایی شدهاند. از این میان، ۱۰۹ هزار نفر تخصیص زمین شده و برای ۵۹ هزار و ۳۰ نفر نیز قرارداد واگذاری صادر شده است.
وی ادامه داد: حدود ۳۲ درصد از این واگذاریها از شهریور سال گذشته تاکنون و در دولت چهاردهم انجام شده است.
وی با تأکید بر تغییر رویکرد در دوره جدید وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: اکنون تنها زمینهایی واگذار میشود که امکان ساختوساز دارند. یعنی زمینهایی که حداقل زیرساختهای اولیه مانند خیابانکشی، جدولگذاری، جوی و امکان اخذ مجوز از شهرداری را داشته باشند. به همین دلیل حدود ۵۰ هزار قطعه دیگر که در مرحله تخصیص باقی ماندهاند، در حال آمادهسازی هستند.
رضایی از شناسایی ۶۳ هزار هکتار زمین جدید توسط ادارات کل استانها در سال جاری خبر داد و افزود: این اراضی نیز در مرحله بررسی، تملک و تبدیل به زمینهای قابل واگذاری هستند. همچنین با استفاده از ظرفیت ماده ۲۵ قانون جهش تولید مسکن، توافقاتی با نیروهای مسلح برای واگذاری ۱۱ هزار هکتار زمین انجام شده که ۵٬۱۰۰ هکتار آن در دولت چهاردهم به نتیجه رسیده است.
عضو هیئتمدیره سازمان ملی زمین و مسکن خاطرنشان کرد: در شهرهایی که ارزش زمین بیش از یک میلیارد و ۷۱۲ میلیون تومان باشد، قطعات زمین بهصورت اشتراکی و با درنظر گرفتن ارزش ریالی میان دو یا سه متقاضی تقسیم میشود. همچنین در مناطقی که امکان ساخت چند طبقه وجود دارد، در یک قطعه زمین چند خانوار جا نمایی میشوند تا عدالت توزیعی رعایت شود.
وی با تأکید بر استمرار فعالیت سامانه ثبتنام افزود: بخش مربوط به قانون جوانی جمعیت در سامانه تم هیچگونه محدودیتی ندارد و همه واجدان شرایط میتوانند مدارک خود را بارگذاری و پیگیری کنند.
رضایی در پایان با اشاره به تکالیف قانونی سازمان گفت: از ابتدای اجرای قانون، بیش از ۴۰ هزار قطعه زمین نیز برای مسکن محرومان در نظر گرفته شده که از اولویتهای ریاستجمهوری و وزارت راه و شهرسازی است. سازمان ملی زمین و مسکن بهعنوان متولی اصلی تأمین زمین کشور، با تمام توان در حال اجرای برنامههای مسکن برای اقشار مختلف جامعه است و مردم نباید نسبت به آینده این طرحها ناامید باشند.
منبع:
1- پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی – مسکن و شهرسازی