• امروز : یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 25 May - 2025
کل 1493 امروز 14
0
1

لزوم اجرای الگوهای محله‌محور در بازآفرینی شهری

  • کد خبر : 3565
  • ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۸:۲۵
لزوم اجرای الگوهای محله‌محور در بازآفرینی شهری

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران،  عبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر لزوم بازنگری در سیاست‌های جاری در مواجهه با بافت‌های تاریخی و فرسوده، اظهار کرد: وضعیت فعلی محله فیض‌آباد کرمانشاه نمونه‌ای روشن از ناکارآمدی سیاست‌های […]


به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران،  عبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر لزوم بازنگری در سیاست‌های جاری در مواجهه با بافت‌های تاریخی و فرسوده، اظهار کرد: وضعیت فعلی محله فیض‌آباد کرمانشاه نمونه‌ای روشن از ناکارآمدی سیاست‌های حفاظت مطلق از میراث تاریخی است.

گلپایگانی افزود: این محله علی‌رغم برخورداری از ارزش تاریخی، در وضعیتی نامطلوب به سر می‌برد و بافت آن نیازمند بازآفرینی متناسب با شرایط واقعی ساکنان است.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری خاطرنشان کرد: بافت‌های تاریخی بخشی از هویت شهرها هستند و باید به‌گونه‌ای حفظ شوند که هم امکان نوسازی فراهم باشد و هم زندگی در آن‌ها ادامه یابد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به برخی سیاست‌های میراث فرهنگی تصریح کرد: مدل حفاظت مطلق، باعث شده است مناطقی همچون فیض‌آباد نه تنها از مسیر نوسازی بازمانند، بلکه مردم نیز از شرایط موجود ناراضی باشند. اگر این بافت‌ها به‌عنوان میراث ملی قلمداد می‌شوند، باید ابزار و امکانات لازم برای نگهداری آن‌ها نیز در اختیار ساکنان قرار گیرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به وضعیت کلان‌شهر کرمانشاه بیان کرد: این شهر حدود ۲ هزار هکتار بافت ناکارآمد شامل بافت تاریخی، فرسوده و سکونتگاه‌های غیرمجاز دارد و نزدیک به ۲۸۰ هزار نفر در حاشیه شهر زندگی می‌کنند. او این وضعیت را نگران‌کننده دانست و خواستار اقداماتی جهادی برای مقابله با آن شد.

گلپایگانی با بیان اینکه آمار حاشیه‌نشینی در ایران پایین‌تر از میانگین جهانی است، تاکید کرد: وجود همین میزان از سکونت در حاشیه نیز پذیرفتنی نیست و باید برای کاهش آن چاره‌ای اساسی اندیشید.

 وی عوامل مؤثر بر گسترش حاشیه‌نشینی را در تغییرات اقلیمی، مهاجرت‌های اجباری ناشی از جنگ، افت فعالیت‌های کشاورزی و تأثیرات ناشی از تحریم‌ها دانست و عنوان  کرد: تحریم‌های ظالمانه منجر به کاهش توان اقتصادی مردم و در نتیجه، موجب رشد حاشیه‌نشینی در کشور شده است.

منبع:
1- پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی – مسکن و شهرسازی

لطفا به این صفحه امتیاز دهید

0 / 3

رتبه صفحه شما:

لینک کوتاه : https://igupa.ir/?p=3565

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آماده سازی اداره كل راه و شهرسازي استان خراسان رضوي اداره كل راه و شهرسازي استان خراسان شمالي اداره كل راه و شهرسازي استان خوزستان اداره كل راه و شهرسازي استان فارس اداره كل راه و شهرسازي استان چهارمحال و بختياري اداره كل راه و شهرسازي استان گلستان اداره كل راه‌و‌شهرسازي استان اصفهان اداره کل راه و شهرسازی استان تهران اداره کل راه و شهرسازی استان سمنان اینفوگرافیک بازآفرینی شهری بازدید بانک مسکن جوانی جمعیت خراسان شمالی رادیو تلویزیون راهسازی سازمان ملی زمین و مسکن سازمان نظام مهندسی سایت 205 هکتاری سمنان سید محمد حسینی شرکت بازافرینی شهری ایران شرکت عمران شهرهای جدید شهرام ملکی شوراي عالي شهرسازی و معماري ايران طرح نهضت ملی مسکن عبدالرضا گلپایگانی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران عکس - گزارش تصویری غلامرضا کاظمیان فرزانه صادق وزیر راه‌وشهرسازی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مسکن - خانه مسکن مردم معاونت شهرسازي و معماري نبیان مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن نهضت ملی مسکن وحید داعی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی وزارت راه و شهرسازي وزارت راه و شهرسازی پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری کمیسیون ماده 5 گزارش تصویری