به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان سمنان، سیدمحمد حسینی طباطبایی مدیرکل راه و شهرسازی استان سمنان گفت: اراضی الحاقی شامل ۲۰۵ هکتاری، ۵۵ هکتاری سوکان، ۲۳ هکتاری نور و ۱۲.۶ هکتاری شهرک کوهسار هستند.
حسینی طباطبایی با اشاره به دغدغه درست مردم سمنان در رابطه با ورودی شرقی شهر سمنان افزود: با توجه به الحاق اراضی ۲۰۵ هکتاری و ایجاد مسیر دسترسی از مسیرهای سهگانه از پل شهید ترحمی، شکل هندسی این پل با هدف ایجاد مسیر جدید به سایت ۲۰۵ هکتاری تغییر پیدا خواهد کرد. این پروژه با اعتبار سازمان ملی زمین و مسکن وزارت راه و شهرسازی و در قالب هزینه آمادهسازی اجرایی میشود.
وی ادامه داد: مشاور پل شهید ترحمی طراحی لازم را انجام داده و این طرح اکنون در مرحله توجیه و تأمین اعتبار توسط سازمان ملی زمین و مسکن قرار دارد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان سمنان در بخش دیگری از سخنان خود به محور سمنان-فیروزکوه اشاره کرد و گفت: این مسیر مطالبه بهحق مردم استان است و از روز نخست حضور بنده در استان، پیگیری آن در دستور کار قرار گرفته و متأسفانه به دلیل خلف وعدههای پیمانکار و کمبود اعتبار، احداث باند دوم این محور با مشکل مواجه شده است.
وی افزود: ۳۷ کیلومتر از محور سمنان-فیروزکوه در حد فاصل مؤمنآباد تا گردنه بشم در حوزه استحفاظی استان سمنان قرار دارد که تاکنون ۱۰ کیلومتر آن به بهرهبرداری رسیده و ۲۷ کیلومتر باقیمانده در اختیار شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور و پیمانکاری شرکت ملی ساختمان است.
حسینی طباطبایی اظهار کرد: از ابتدای دولت چهاردهم، استاندار سمنان این موضوع را پیگیری کرده و با برگزاری جلسهای با مدیرعامل شرکت ساخت، درخواست تفویض پروژه به ادارهکل راه و شهرسازی استان به وزارت راه ارسال شده است.
وی تأکید کرد: در این جلسه مقرر شد بخشی از اعتبار پروژه از محل ماده ۵۶ (مشارکت با بانک) و بخشی دیگر از محل اوراق تأمین شود. تقاضای ماده ۵۶ نیز به وزارت راه و شهرسازی ارسال شده و در مرحله تأیید توسط وزیر قرار دارد.
وی در ادامه با اشاره به محور سرخه–سمنان گفت: عملیات ساخت این محور در سال ۱۴۰۳ به پایان میرسد. یکی از دلایل تأخیر در بهرهبرداری، اجرای طرح ایمنی مسیر است که اکنون در مراحل پایانی قرار دارد. با انجام عملیات آسفالتریزی در هفتههای آینده، بهرهبرداری از این محور آغاز خواهد شد.
وی اجرای پروژهها توسط شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور را یکی از مهمترین عوامل طولانیشدن پروژهها دانست و افزود: این روند باعث کاهش قدرت چانهزنی استان در جذب اعتبارات و بیاطلاعی از شاخصهای پروژه میشود.
در ادامه، حسینی طباطبایی با اشاره به پروژه پل شهرک صنعتی سمنان اظهار کرد: با پیگیریهای صورتگرفته و تأمین اعتبار، تقاطع غیرهمسطح شهرک صنعتی سمنان پس از ۱۷ سال انتظار در دهه فجر ۱۴۰۲ به بهرهبرداری رسید.
وی ادامه داد: با توجه به ناایمن بودن دوربرگردان مقابل کارخانه فروسیلیس و اعتبار موجود، پل در مسیر سمنان–شهرک صنعتی و بالعکس راهاندازی شد. همچنین عملیات احداث مسیر دامغان–پل شهرک صنعتی با اعتبار ۵۲ میلیارد تومان آغاز شده و اکنون با ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست.
وی تصریح کرد: با اجرای عملیات آسفالتریزی در محدوده زیر پل و تکمیل مسیر دسترسی دامغان–پل شهرک صنعتی (لوپ)، انتظار میرود تا پایان تابستان بهرهبرداری کامل از این مسیر انجام شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان همچنین با اشاره به وضعیت تقاطع غیرهمسطح بیمارستان مهدیشهر گفت: بهدلیل اشتباه در عقد قرارداد و بهمنظور جلوگیری از تضییع حقوق بیتالمال، فرآیند اداری جهت خاتمه پیمان از سال گذشته آغاز شد.
وی خاطرنشان کرد: مطالعات مشاور و تصویب فنی طرح انجام شده و مناقصه جدید برای انتخاب پیمانکار بهزودی برگزار خواهد شد.
در پایان، حسینی طباطبایی در پاسخ به یکی از مطالبات مردمی درباره مناظر ورودی از شهمیرزاد به سمنان تصریح کرد: کاربری اراضی از محدوده پل شهید دانشگر تا پمپ بنزین گل نرگس گردشگری است و هیچ مشکلی برای واگذاری زمین به سرمایهگذاران وجود ندارد
منبع:
1- پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی – مسکن و شهرسازی